x

Moje obľúbené produkty

Zatiaľ nemáte obľúbené produkty
LEXIKÓN
INGREDIENCIÍ
FILOZOFIA
FAQ
Prečo
od nás?
Bezpečná
starostlivosť
KONTAKTY

Lexikón ingrediencií

Nechtík Lekársky

Nechtík Lekársky
Nechtík lekársky je veľmi užitočná a univerzálna bylinka. Využíva sa pri liečbe kožných ochorení a je veľmi obľúbenou ingredienciou kozmetického priemyslu, keďže sa dá veľmi efektívne využívať takmer celá bylina – stonka, listy aj kvety. Obsahuje vitamín E, triterpenoidy, karotenoidy, saponíny, esenciálne oleje a mnohé flavonoidy (izoramentínové glykozidy, kvercetínové glykozidy...). Medzi jeho najdôležitejšie účinky patrí určite utíšenie zápalu a ďalšia dôležitá schopnosť, stimulácia imunity.

Obsiahnutý je napríklad v našom mydle Hébé, pene na umývanie rúk či v kréme na zadoček Aligátor.
 

Olej z hroznových jadier

Olej z hroznových jadier

Jeden z najcennejších olejov nášho sortimentu, ktorý sa získava z jadier dozretého hrozna, je bohatý na antioxidanty, vitamíny K, E a polyfenoly. Vďaka vysokému obsahu kyseliny linolovej je menej mastný a má rýchlejšie vstrebávanie do pokožky. Stenám buniek poskytuje ochranu, čo z neho robí jednu z najlepších ingrediencií proti celkovému starnutiu pokožky, účinok zvaný aj „anti-aging“. Zlepšuje hladkosť a pružnosť pokožky, obnovuje zásoby kolagénového tkaniva. Disponuje aj koncentráciou Prokyanidínu a Beta-karoténu, ktoré sú okrem vitamínov B a C najdôležitejšími antioxidantmi.

Nájdete ho v našich telových maslách či v lesku na pery Rubín.

Olej z marhuľových jadier

Olej z marhuľových jadier
Olej sa získáva z jadier marhule. Vo veľkom množstve obsahuje Omega-6 nenasýtené mastné kyseliny. A nezanedbateľná je aj prítomnosť vitamínu A a E. Je veľmi obľúbený pri masážnej činnosti, okrem iného i vďaka svojej lahodnej vôni. V kozmetike je výborný na suchú, citlivú a zápalom postihnutú pleť.

Stretnete sa s ním v našich kozmetických výrobkoch na tvár či v telových pílingoch.

Olej z ružového dreva

Olej z ružového dreva
Ružové drevo je možno nájsť v Južnej Amerike, kde patrí do skupiny vavrínovitých rastlín. Jeho olej dosahujeme destiláciou. Na prípravu jedného litra tohto oleja je potrebných 100 kg čerstvého ružového dreva. Má upokojujúce a antivírusové účinky. Podporuje hojenie rán – jazvy, modriny, vyrážky. Jeho vôňu symbolizuje jemnosť, sladká a delikatesná aróma.

Nachádza sa napríklad v našej pene na umývanie rúk.

 

Olivový olej

Olivový olej
Olivový strom nám ponúka plody, z ktorých je možné vytvoriť olivový olej. Olej, ktorý je v izbovej teplote riedky, má zelenožltú farbu, sladkú chuť a veľmi znamenitú vôňu. Najviac takéhoto oleja sa vyprodukuje v Španielsku, Taliansku a Grécku. Rýchlo sa vstrebáva a v hlbších častiach kože dosahuje okamžitý efekt. Obsahuje vitamín E, ktorý oddiali starnutie pokožky, napomáha jej regenerácií a zabraňuje tvorbe vrások. S olivovým olejom je jednoduchšia aj sebaočista kože, pretože póry si vyberajú menej tukov. Z ďalších jeho schopností je treba vyzdvihnúť najmä hydratáciu a protizápalový účinok. Je bohatý na antioxidanty a nenasýtené mastné kyseliny.

Je obsiahnutý v našich mydlách, telových maslách i ďalších produktoch.

 

Panthenol

Panthenol

Panthenol, viac známy ako provitamín B5, je bezfarebná, mierne lepkavá tekutina. Vďaka svojmu protizápalovému, upokojujúcemu a rany hojacemu účinku je samozrejmou súčasťou našich výrobkov. V kozmetickom priemysle sa používa ako zmäkčovadlo a vodu viažuce činidlo.

Panthenol je v primeranom množstve súčasťou aj produktov Happyskin, ako napríklad pri telovom mlieku Easy Milk.
 

Pupalkový olej

Pupalkový olej
 
Patrí do rodiny Pupalky dvojročnej. Je to vytrvalá bylina, ktorá môže vyrásť až do výšky 1 – 1,5 metra. Rastlina s týmto názvom sa rozprestiera v oblasti Severnej Ameriky a tiahne sa pozdĺž kontinentu až do Čile. Niektoré druhy boli nájdené aj v Európe, už pred približne 400 rokmi, konkrétne v Maďarsku. Prípravky obsahujúce tento olej sa aplikujú väčšinou na suchú, zápalmi napadnutú pokožku. Lieči sa ním napríklad neurodermitída (chronické, silným svrbením sprevádzané zápalové ochorenie). Avšak dokáže vyvolať aj výrazne omladzujúci efekt. Okrem dospelých sa často využíva aj v súvislosti so starostlivosťou o malé deti (ekzémy, vyrážky pod plienkami, opary). Pupalkový olej sa radí medzi najdrahšie oleje na svete, pretože na vyhotovenie jedného gramu je potrebných niekoľko tisícok kusov pupalky. Dostupný v našich telových mliekach!

V našich produktoch ho nájdete napríklad v pleťovom sére Diva a v telových mliekach.

 

Resveratrol

Resveratrol
V šupke hrozna sa vyskytujúci antioxidant, ktorý spoľahlivo chráni telo pred napadnutím voľných radikálov. V ňom ukryté polyfenoly majú okrem antioxidačných aj protizápalové, krvný obeh zlepšujúce, pružnosť udržujúce účinky. Účinok naberajú aj iné, v hrozne obsiahnuté látky, ktoré pridávajú pre pokožku tak potrebný kolagén a elastín. Okrem toho bráni bunky pred útokom škodlivých molekúl, ktorých zdrojom je slnko. To znamená okrem iného aj to, že sa môže používať ako krém proti spáleniu. Prostredníctvom tejto vlastnosti poskytuje aj pomoc pri popáleninách a môže byť aj prevenciou proti rakovine kože. Pozitívne vplýva aj na unavenú pleť,  vyhladzuje vrásky, pomáha pri akné a omladzuje pleť. Hrozno uvoľňuje pokožku a podporuje rozmnožovanie buniek. Dosiahnete ním dobrý výsledok aplikovaním na čierne bodky,  bráni proti zrodom pigmentových škvŕn a pokožka sa stáva viac hebkou.

Je obsiahnutý v našom kréme na tvár Miracle.

Ricínový olej

Ricínový olej
Ricínový olej sa získava lisovaním ricínových semien za studena. Považuje sa za jeden z najhustejších olejov vôbec. Obsahuje rôzne mastné kyseliny (kyselina ricínová, olejová, linolová, palmitová, stearová), ktoré sú veľmi cenené najmä kvôli minimálnemu vplyvu na prostredie. Dokážu napomáhať tráveniu, bojovať proti zápalom a rôznym menej závažným kožným ochoreniam (slabé popáleniny, rezné rany). Zároveň dobre podporuje vyplienenie akné a ekzémov. Prirodzene zvlhčuje tým, že napomáha vytvárať v tele kolagén a elastín, ktoré hydratujú pokožku. Je vynikajúcim masážnym olejom, zhusťuje vlasy, riasy a obočie, ďalej regeneruje končeky vlasov.

Nachádza sa v našich mydlách, vo vlasovej kozmetike - napríklad v tuhom šampóne Zeus.

Rozmarínový olej

Rozmarínový olej
Rozmarínový olej je zväčša bezfarebný, no môže nadobudnúť svetložltú farbu. Získava sa pomocou destilácie rozmarínových listov a kvetov. Z účinkov je potrebné vyzdvihnúť jeho schopnosti utíšiť kašeľ, upokojiť kŕče, podporiť  cirkuláciu krvného obehu, odstrániť zápal, uľaviť pri bolesti a zrelaxovať svalstvo. Práve svalstvo z neho dokáže profitovať pred fyzickým výkonom, kedy ho možno týmto prípravkom patrične zahriať a pripraviť na výkon.

Účinky rozmarínového oleja si môžete vychutnať prostredníctvom produktov Happyskin. Nájdete ho napríklad v niektorých produktoch pre starostlivosť o vlasy či v telových mliekách.