x

Moje obľúbené produkty

Zatiaľ nemáte obľúbené produkty
E-SHOP
Nové produkty
VÝHODNÉ BALÍKY
Doplnky
Kozmetické
suroviny
LEXIKÓN
INGREDIENCIÍ
FILOZOFIA
FAQ
Prečo
od nás?
Bezpečná
starostlivosť
KONTAKTY

Lexikón ingrediencií

Hodváb Tussar

Hodváb Tussar
Dodáva hodvábny pocit mydlám Happyskin. Je to prírodný hodváb, ktorý sa zbiera v čase zakuklenia fazúľ.

Nachádza sa v našich mydlách Poseidon, Hébé a Voilá.

Jojobový olej

Jojobový olej
Olej získavaný lisovaním vždy zeleného kríku jojoby. Kozmetický priemysel objavil tento olej, pretože je skvelou náhradou za  pomaly vytrácajúcu sa vorvaňu. Olej, ktorý možno spoznať podľa jeho decentnej vône, jeho zlatožltej farbe, zvyšuje trvanlivosť olejov zmiešaných s jojobovým. Zložením je veľmi podobný ľudskému, kožou vyprodukovanému mazu, čím zabraňuje jeho tvoreniu sa, viaže na seba vlhkosť v suchých častiach pokožky. Môže zabrániť rozširovaniu niektorých mikroorganizmov (napr. Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa a Candida albicans) a udržuje životnosť baktérií brániacich telo proti tvorbe akné. Môžu ju využívať aj ľudia s citlivou pokožkou, suchou pokožkou, pretože ju spružňuje. Napriek svojej voskovej štruktúre nerobí pleť mastnou, poskytuje jej vodu a zabraňuje strate pre pleť potrebných tukových zložiek.


Jojobový olej obsahuje naše telové mlieko Kleopatra, tuhé telové maslo Queen, krém na tvár Vesta aj pleťové sérum Diva.

 



Kakaové maslo

Kakaové maslo
Napriek svojmu pôvodu, ktorý má kakaové maslo v Južnej Amerike, ho dnes najčastejšie možno nájsť v Afrike. Stromy kvitnú celý rok a neustále produkujú plody. Čerstvé kakaové bôby obsahujú až 40 – 55 % kakaového masla. Jeho chuť a aróma pripomínajú čokoládu. Bôby sú sušené, aby sa znížil obsah vlhkosti a boli vhodné na tvarovanie. Kakaové maslo je jeden z najlepších zvlhčovačov pokožky. Pomaly sa vstrebáva a dlhodobo hydratuje pokožku, čím ju robí pružnejšou a viac hladkou. Má vysoký obsah vitamínu E a je vhodné ho použiť proti ekzémom a psoriáze.

Nájdete ho v mnohých našich produktoch. Nachádza sa napríklad v našom kréme na nohy.

Kaolín

Kaolín
Kaolín je v prírode  najčistejší, prirodzene dostupný minerál. Získava sa suspenziou surového Kaolínu. Veľmi účinne zbavuje pokožku nečistôt a zbytočného mazu.

Nájdete ho v našich maskách na tvár.

Karnaubský vosk

Karnaubský vosk
Karnaubský vosk je prírodný vosk, ktorý je možno získať z listov Brazílskych severovýchodných paliem typu Copernicia prunifera. Je známy ako kráľ voskov. Vyskytuje sa vo forme tvrdých žltohnedých vločiek. Výroba začína zhromažďovaním listov palmy, silnými mechanickými vplyvmi z nich uvoľňujú žiadaný vosk, ktorý sa na záver prečisťuje. Týmto voskom ošetrené povrchy pokožky naberú výrazný, svetlý lesk. Využíva sa aj v iných priemyselných oblastiach, no na pokožku má významné upokojujúce účinky. Okrem toho, že je to hypoalergén, má hydrofóbne vlastnosti.

Nachádza sa v našich balzamoch na pery.

Klinček

Klinček
Zelená, do 13 metrov rastúca drevina patrí k odrode myrta. Jeho listy sú zelené, aromatické a kvety krémovej farby. Je rozšírený v Afrike, Malajzií, Indonézií, Austrálií a na Havajských ostrovoch. Klinček sa pred aplikovaním do kozmetických výrobkov fermentuje a vysušia sa jeho kvetné puky. Dve tretiny spracovania týchto stromov sa využíva na arómu tabakových výrobkov, jedna tretina ako korenina a ostatok ako liečivá bylina. Účinky: antibakteriálne, antivírusové, protizápalové osviežujúce, upokojujúce, antiseptické, sťahuje zapáli a bráni pred akné.

Jeho priaznivé účinky využívame napríklad v našom mydle Kúzlo vína.
 

Kokosový olej

Kokosový olej
Tento olej sa, ako jeden z mála, získava ručnou prácou bez pomoci technických vymožeností. Otvorenie kokosového orecha a následné získanie jeho oleja netrvá viac než jednu hodinu. Jeho účasť v kozmetických prípravkoch je samozrejmosťou. Má antibakteriálne účinky a zabraňuje šíreniu infekcií z drobných rán, upokojuje a vyživuje pokožku prostredníctvom antioxidantov a nenasýtených mastných kyselín.

Vyskytuje sa v mnohých našich výrobkoch, okrem mydiel ho nájdete napríklad v našom telovom mlieku Easy Milk.

Konopný olej

Konopný olej
Konopa sa začala obhospodarovať už v počiatkoch potravinárskeho priemyslu a existuje naozaj široká škála jej využitia. Ľudia z nej vyrobili plachty, laná, papier, jedlo, lieky. V dobe veľkých hladomorov v Číne, Európe a Austrálií sa stala hlavným, životne dôležitým zdrojom výživy. Je možné z nej získať nutrične hodnotný olej, ktorý obsahuje zo všetkých najviac takých esenciálnych mastných kyselín, ktoré si telo nie je schopné vyprodukovať, pritom sú dôležité pri výžive. Jej hojivé účinky sú známe už po tisícročia. Najmä vďaka vysokému obsahu omega-3 mastných kyselín, gamma-linolénovej kyseliny a E vitamínu. V takejto kombinácií produkt garantuje vysokú úroveň. V kozmetickej rovine úspešne zdoláva ekzémy a rôzne ochorenia pokožky.

Rozhodne nemôže chýbať v produktoch Happyskin. Nachádza sa napríklad v mydle Eben čierne, v lesku na pery Rubín a v ďalších produktoch.

 

Kozie mlieko

Kozie mlieko
Koza je jedno z najtradičnejších a najdávnejších, domácky chovaných zvierat. Naši predkovia ju vlastnili už pred 10 tisíc rokmi spolu so psom. Už v roku 5000 p.n.l. ľudia pili kozie mlieko a dodnes je najspotrebovanejším mliekom na svete, čo v stredoveku platilo aj pre Európu. S históriou kozieho produktu sa nesie aj zaujímavosť, že legendárna Kleopatra sa v ňom kúpala vediac o jeho účinkoch na pleť. Kozie mlieko obsahuje dôležité minerály (vápnik, horčík, draslík), vitamíny (A, B, B2, B6, B12, C, D). I bielkoviny obsiahnuté v mlieku disponujú veľkým množstvom výživných látok. I z mlieka pripravované mydlo je prirodzene bohaté na proteíny. Okrem toho robí pokožku mäkšou, zdravšou a hydratovanejšou. Kozím mliekom sa dá ošetriť každý typ pokožky.  Na podráždenú a predovšetkým na suchú, ekzémami napadnutú pleť účinkuje mimoriadne priaznivo.

Kozie mlieko sa nachádza v našich mydlách.
 
 
 

Kvetová voda z levandule

Kvetová voda z levandule

Táto voda poskytuje všeobecnú starostlivosť. Okrem protizápalových, upokojujúcich a regeneračných vplyvov sa odporúča aj na akné, drobné zranenia a podráždenia.

Obsahujú ju napríklad naše sprchové gély Mediterán a Bengál.