x

Moje obľúbené produkty

Zatiaľ nemáte obľúbené produkty
E-SHOP
Nové produkty
VÝHODNÉ BALÍKY
Doplnky
Kozmetické
suroviny
LEXIKÓN
INGREDIENCIÍ
FILOZOFIA
FAQ
Prečo
od nás?
Bezpečná
starostlivosť
KONTAKTY

Lexikón ingrediencií

Aktívne uhlie

Aktívne uhlie
 
Aktívne uhlie prináša skvelý účinok vo forme mydla. Póry vyčisťuje veľmi hlboko, efektívne odstraňuje nečistoty a toxické látky. Môže byť mimoriadne účinné pri problémoch s akné a vyrážkami.

Nájdete ho v našom mydle Eben čierne.
 
 

Alantoín

Alantoín
Je organická zlúčenina rastlinného pôvodu, ktorá je získaná z koreňa a listov rastliny kostihoj. Je pre svoje hydratačné a upokojujúce účinky často používaná pri výrobe kozmetiky. Má regeneračné účinky, podporuje hojenie pokožky, hydratuje a zjemňuje pokožku.

Účinky:


• má upokojujúce účinky
• ochraňuje suchú a citlivú pokožku
• podporuje tvorbu tkaniva, má regeneračné účinky
• umožňuje rýchlejšie hojenie rán
• nedráždi pokožku

Nachádza sa v telovom mlieku Easy Milk, v kréme na ruky Helené, v našej pene na kúpanie bábätka Žaba a kréme na zadoček Aligátor.

Aloe vera

Aloe vera
Podľa posledných výskumov je gél Aloe Vera účinnejším emulgátorom vlhkosti ľudskej pokožky než voda. Popritom vyniká schopnosťou, vďaka ktorej dokáže navlhčiť tvár takým spôsobom, aby sa popritom neuzavrel prísun kyslíka do pokožky. Práve tento proces chýba rôznym, človekom vytvoreným chemickým látkam.

Účinky Aloe Vera na pokožku:

• proti baktériám, vírusom a zabraňuje vzniku plesní
• vnútorný i vonkajší tlmič krvácania
• zmierňuje svrbenie a pálenie rany
• bráni pokožku proti ultrafialovému žiareniu
• zmierňuje zápaly, upokojuje 
• schopný vstrebať sa do každej vrstvy tkaniva
• otvára kapiláry, čím sa zlepšuje krvné zásobovanie poškodeného miesta
• enzýmy rozštiepia a strávia odumreté tkanivá, bunky a tak sa rana rýchlejšie hojí
• hydratuje nielen povrchovú vrstvu tkaniva, ale aj hlbšie vrstvy
• nemá žiadne vedľajšie účinky
• v dermatológií sa využíva proti herpesu, plesniam, psoriáze, popáleninám, rozacey, jazvám a ekzémom

Aloe vera sa nachádza v našom kréme na tvár Aphrodite, v mydle Grandiose, v Pene na umývanie rúk, v tuhom telovom masle Fairy a môžete sa s ňou stretnúť aj v našej maske na tvár Pandora.

Ananásový prášok

Ananásový prášok
Ananás patrí k odrodám Bromélie a je plodom kaktusových stromov. V ananáse obsiahle enzýmy sú výborné na odstránenie odumretých epiteliálnych buniek. Ananásový krém odporúčame ako preventívnu liečbu proti suchej pleti a vráskam.

Ananás ako ingredienciu nájdete v našej maske na tvár Dioné.

Arganový olej

Arganový olej
V juhovýchodnej časti Maroka, naprieč pohorím Atlas, rastie strom zvaný Argania Spinosa. Jeho ovocie, výzorom pripomínajúce avokádo, skrýva vo svojom jadre zdroj oleja, ktorý v 80% obsahuje prospešné kyseliny ako napr. kyselinu linolovú. Koncentrácia týchto zložiek je dokonca vyššia než u olivového oleja. Arganový olej zahŕňa veľké množstvo Alfa-tokoferolu, ktorý je najaktívnejšou formou vitamínu E.
Vďaka olejovým kyselinám má Argan pozitívny účinok na suchú alebo popraskanú pokožku. Pravidelným užívaním odstráni jazvy, je vhodné ho aplikovať aj na zápaly, keďže v porovnaní s inými olejmi neupcháva póry. Obsah vitamínu E zvyšuje odolnosť voči ekzémom a rôznym iným ochoreniam súvisiacim s pokožkou. Arganový olej je nielen skvelou prevenciou pre pleť, ale vďaka výbornej hydratácií vie pomôcť aj Vašim vlasom a suchej pokožke na hlave.

Arganový olej nájdete v našich krémoch na tvár Miracle a Poison.

Avokádový olej

Avokádový olej
Z plodov tropického stromu Avokádo sa pripravuje Avokádový olej. Zelenou farbou žiariaca, hustá tekutina naberie žltú farbu po rafinácii. Z oleja sú získateľné estery mastných kyselín, vitamíny A,D,E a fytosteroly(zlúčeniny rastlinnéhopôvodu). Pôvodne má nepríjemnú, silnú arómu, kvôli ktorej sa vytvára jeho „zápach potláčajúca“ podoba. Tá sa nepripravuje pomocou chemikálií, ale destiláciou vodnej pary vo vákuu. Avokádový olej zmierňuje suchosť pokožky. Vďaka jeho schopnosti udržať vlhkosť je perfektný aj na dehydratovanú pokožku. Je vhodný aj na pokožku náchylnú na zápalové ochorenia či na urýchlenie hojenia jaziev. Oleje z mandlí, podzemnice olejnej a jadierok hrozna zvyšujú jeho efektívnosť.

Avokádový olej nájdete v našom vlasovom balzame Rhea, v kréme na tvár Aphrodite, v kréme na ruky Helené či v detskom kréme na ruky Rosomák.

Babasový olej

Babasový olej
Brazílsky palmový strom, dosahujúci miestami až 20 metrov, produkuje plody porovnateľné s kokosom. Olej z babasu sa vyrába lisovaním ovocia. Obsahuje 40% kyseliny laurovej, 15% kyseliny myristovej, 16% kyseliny olejovej. Pri izbovej teplote je pevný, ale na pokožke sa ľahko rozpustí, je krémovo sfarbený a má príjemnú arómu kávy. Vytvára výborný hydratačný efekt, ale povrch pleti nenadobudne olejový, mastný lesk. Má antimikrobiálne účinky. Skvelé výsledky s ním možno dosiahnuť pri suchej, šupinatej, svrbivej pleti a pri zápaloch (neurodermatitíde).

Nájdete ho v našom telovom mlieku Kleopatra.

Bahno z mŕtveho mora

Bahno z mŕtveho mora
Trvalo tisícročia, kým sa vyformovala dnešná podoba bahna z Mŕtveho mora, ktoré obsahuje minerály a môže byť zdrojom zdravej pokožky. Hustá látka s vysokým obsahom soli má až 32%-nú  koncentráciu minerálov. Pokožku čistí aj v jej najhlbších častiach, absorbuje prebytočný maz, čo je základom jeho liečivého účinku. Jej voda má najväčší obsah minerálov na svete, čo mu umožňuje uplatnenie v dermatológií. Užíva sa aj proti problémom v súvislosti s ekzémami a poškodeniam pokožky na hlave.

Bahno z mŕtveho mora obsahuje napríklad náše mydlo Poseidon.

 

Bambucké maslo

Bambucké maslo
Bambucké maslo je tuk žltej farby, ktorý sa získava z orechov Bambuckého stromu. Obsahuje vitamín A, E, F, alotín a katekín, ktorý účinkuje ako antioxidant. Tento tuk sa používa aj v samostatnej forme, ale taktiež je dobre využiteľný v kozmetickom priemysle ako ingrediencia. Je ideálny na suchú a ekzémovú pleť. Hydratuje, upokojuje, zjemňuje pokožku a redukuje vrásky. Zložením je veľmi podobný látke, ktorá prirodzene bráni pokožku.

Nájdete ho v našich mydlách, telových maslách a v ďalších výrobkoch.

Betaglukán

Betaglukán
Je takzvaná molekula „ochrany a opravy“, pretože zvyšuje prirodzenú obranyschopnosť pleti, ktorá sa tak rýchlejšie dokáže regenerovať. Vďaka vysokej hustote molekúl je schopný na seba viazať vodu, čo ho robí skvelým hydratačným prvkom. Výskumy ukázali, že Betaglukán stimuluje produkciu kolagénu, vďaka čomu zníži obrysy vrások.

Jeho skvelé účinky si môžete užiť prostredníctvom nášho krému Miracle.